16 april 2011
14:00

Lohärads IF

Referat: Alsike IF P99 - Lohärads IF

Lite oro fanns till dagens "Battle of Uppland" då vi skulle möta mycket starka Alsike och återbuden från 3-4 killar haglade in. Som tur är har vi bred trupp så nya killar kallades in och var hungriga på att visa att de vill vara med på dessa spets matcher.
Vi började bäst i den strålande solen och tar ledningen genom Ralledinho efter ett fint pass av Filimonovic. Fast efter halva första halvlek så äter sig Alsike in i matchen, mycket tack vare att vi ligger alldeles för långt ifrån i markeringarna.
Dom lyckas både kvittera och ta ledningen med 2-1 som blir halvtids resultat.
I halvtid pratar vi om att få bort den lite negativa stämningen som infunnit sig i den ovana situationen att ligga under och istället peppa varandra och tro på vårat eget spel. Till andra halvleken så ska vi försöka variera vårt passningsspel som i första var lite för mycket kort utan en enda på ytan i djupet bakom deras backar. Det visar sig vara den rätta medecinen. Hampus gör snabbt 2-2 på ett skott från svår vinkel
Sen kommer bollarna på djupet om och om igen, som vanligt missar vi vart tredje friläge men, Zacke, Filip och Timmy sätter sina. Segern med 2-5 var i underkant eftersom Alsike tappar allt det dom hade i första halvlek och det är bara LIF99 för
hela slanten. Tack Alsike för att vi fick komma och spela i Sol skenet.

Dagens lustigaste var att vi blev avblåsta drygt 10 ggr för fel inkast idag, vi har nog inte blivit avblåsta för fel inkast så många ggr sammanlagt de sista två åren!!

Här kommer också lite lite inviduellt beröm, som jag höll på att glömma.
Så det kommer här: Bäst idag var Filimonovic (what you see is what you get), Näst bäst var Ralle även fast jag tycker att han ska vara ännu mer spelbar.
Anton gör ett bra defensivt tråk jobb men även lite framåt på slutet. Zacke samlar ihop sig själv till andra halvlek så att laget får ut det bästa av honom.
Timmy kom in väldigt bra i matchen den korta stunden han fick flytta in centralt. Två djupleds löpningar varav ett snyggt mål där han rundade målvakten. Roligt att se Jockes fina raider i andra halvlek, vinnar skallen kom fram efter att det gick lite sisådär i det defensiva spelet i första.